Pagina's

zondag 1 oktober 2017

Ladiesrun Leiden


Ladiesrun Leiden

Op 1 september 2017 deed ik mijn allereerste loop. De Ladiesrun in Leiden, 5 km.
Toen ik deze run op internet voorbij zag komen leek het mij wel leuk om hieraan mee te doen. Het was een ‘funrun’ zonder tijdsregistratie. Dus wandelen tussendoor was niet erg. De dochters gingen met mij mee lopen. Eerst naar mijn moeder, die in Leiden woont, zij had fietsen geregeld zodat we met z’n vieren naar de Stevenshof konden fietsen.
Zo leuk om alles voor het eerst mee te maken. Startnummer ophalen en het shirt dat ik besteld had. Nummer opspelden en naar het startvak. En daar gingen we. Veel te snel van start natuurlijk, dat is de bekende valkuil waar iedereen intrapt in het begin.
De dochters liepen gezellig kletsend naast mij, de één tegen de ander “oh ja, wij kunnen gewoon kletsen hoor, maar mamma kan niet antwoorden …”
Paar keer moeten wandelen tussendoor. Bij de waterpost op 2,5 km stil staand bekertje leeggedronken. En met de bemoedigingen van dochter1 weer verder ‘kom op, hier gaat het een beetje naar beneden, dat is makkelijk’, ‘je bent nu over de helft, nu heeft het geen zin meer om terug te gaan’. Op ongeveer 800 meter vóór de finish stond mijn moeder ons toe te juichen, zo leuk. En toen kwam de finish in zicht. Met de roze loper. Langs de loper vetpotjes met kaarsjes.
Mijn allereerste loop gedaan! Mijn allereerste medaille (en het was een hele mooie). Ik kreeg ook nog een goodiebag omdat ik bij de eerste 500 inschrijvers zat.
Het was heel erg leuk!

Afstand 5,05 km
Verstreken tijd 41:56
Tempo 8:17/kmGeen opmerkingen:

Een reactie posten