Pagina's

zaterdag 7 april 2018

Cityrun Rotterdam


Zaterdag, 7 april 2018

Cityrun Rotterdam

Dit weekend was het dan eindelijk zover, de NN Marathon Rotterdam 2018!
En wat een heerlijk weekend was het!

De ‘voorpret’ was al zo leuk! Dat begon al maanden geleden met de inschrijving. Op die dag, op dat tijdstip, zat ik er helemaal klaar voor, en eenmaal ingelogd zag ik hoe ik langzaam in de wachtrij opschoof. Yes gelukt, ingeschreven!
2 weken geleden kreeg ik het afhaalbewijs voor mijn startnummer gemaild, de print hing sinds die tijd aan het prikbord en op vrijdag 6 april ging ik samen met dochter2 (zij ging de ¼ marathon doen) onze startnummers ophalen bij de Expo.
Het begon net dat weekend mooi weer te worden, lekker zonnetje, de vlaggen die wapperden en je voelde de spanning al een beetje in alles in de stad. Het was gezellig, ontspannen, er was een leuke sfeer.

En dan zaterdag de loop zelf. Wat een weer, stralende zon! Nog drie weken geleden vroor je neus eraf als je ging hardlopen, nu was de dresscode ‘kort-kort’ : korte broek, korte mouwen. Dat was ineens wel even schakelen. Ik had echt nog niet één keer met wat hogere temperaturen gelopen dit jaar!
Het was erg druk in het startvak, en eer dat ik een beetje kon gaan dribbelen duurde wel een tijdje. Op sommige stukken versmalde het parcours wat en daar was het ook dringen. Maar zo hier en daar toch lekker kunnen lopen en nog wat mensen kunnen inhalen. Het laatste stuk op de Coolsingel volop in de zon was warm! Maar omdat ik in het begin zo langzaam gestart was had ik nog wel wat over, plus dat ik ondertussen ook wel gewend was om wat langere afstanden te lopen, dus er was nog energie om een sprintje te trekken naar de finish.
Volgens mijn horloge was de afstand niet 4,2 km maar ‘slechts’ 3,97 km. Maar omdat ik op sommige stukken ook qua tempo zo ongeveer gevlogen heb was dit waarschijnlijk een kwestie van GPS-ontvangst (stukken tussen hoge gebouwen).

Het was zo gaaf om te finishen op de Coolsingel. Net als de échte, de hele marathon. Voorlopig voor het laatst, want de Coolsingel wordt ‘verbouwd’. Dus in ieder geval de komende 2 jaar zal de finish ergens anders zijn.

Kortom; het weer was prachtig, de sfeer geweldig, ik heb best aardig gelopen en de medaille is supermooi!

Rotterdam, het was fantastisch! Volgend jaar weer (en dan ga ik voor de ¼ marathon).

Markthal

Geen fietsen plaatsen. Uhm?

Coolsingel 💖


Geen opmerkingen:

Een reactie posten