Pagina's

zaterdag 17 februari 2018

op naar de 10 km


Of het door de nieuwe schoenen kwam die ik had gekocht (Asics Gel Nimbus 19) of doordat ik op Terschelling de kleine Berenloop 5 km had gelopen, ik weet het niet, maar ik liep daarna zo lekker! Ik werd een klein beetje sneller en ik kon zonder al te veel problemen 5 km in een stuk hardlopen (zonder wandelen tussendoor).

Ik heb me toen voor verschillende lopen (5km) ingeschreven. Ik vind het zo leuk om aan een evenement mee te doen.


Januari en februari was 'winterstop' wat evenementen betreft. Ik heb in die weken het schema van Run2Day gevolgd om van 5 km naar 10 km te trainen.
Dat ging heel goed, ik heb het hele schema kunnen afronden. De laatste training was 1 uur hardlopen. Voor mij is dat dan nog geen 10 km, want zo snel loop ik niet. Ik heb toen elk weekend een halve km erbij gedaan. Doordeweeks liep ik 2x, en dan 1x 5 km en 1x een interval.
En op 17 februari heb ik mijn allereerste 10 km gelopen! En het ging heel goed!

Ik had me ingeschreven om de 5 km nightrun te doen op 26 mei, de dag vóór de Leiden Marathon. Die heb ik om laten zetten naar de 10 km.
De 4,2 km cityrun Rotterdam, de dag vóór de Rotterdam Marathon had ik ook wel om willen zetten naar de ¼ marathon op zondag 8 april, maar die zat al vol, dat kon niet meer. Dus die blijft op het lijstje staan voor 2019 😊

En ik wil in november op Terschelling weer de kleine Berenloop doen, maar dan dit jaar de 10 km.Geen opmerkingen:

Een reactie posten