Pagina's

zondag 28 mei 2017

Start“Als je niet aan week 1 begint kom je nooit in week 2 … ”

Mijn eerste blog over mijn ‘hardloopavontuur’. Ik weet niet meer wanneer en hoe het ter sprake kwam, maar de kinderen en ik zaten via whatsapp wat te grappen over dat ik eens een marathon zou gaan lopen, ergens, ooit. Dochter en schoonzoon zijn hardlopers en ik ging regelmatig mee naar een loop. De sfeer, muziek, vrolijke mensen, beetje spanning, geweldig. Het leek me fantastisch om zo’n prestatie neer te zetten, welke prestatie dan ook; 5 km, 10 km, hele of halve marathon. Onder zo’n finish-boog door te lopen, met een nummer met je naam op je buik en een medaille krijgen.
Jaren geleden was ik al eens begonnen met een loopschema, maar dat hield ik toen niet vol. Toen was de oorzaak dat ik destijds (maar dat wist ik op dat moment niet) enorme bloedarmoede had.
Nu dacht ik “waarom zou ik het eigenlijk niet gewoon nog eens proberen? Ik zie wel hoever ik kom dit keer.”
Ik kocht een paar, niet al te dure, hardloopschoenen en een hardloopbroek. En ik ging op zoek naar een schema. Een schema ‘voor de absolute beginner’. Dat was wat voor mij!
En ik ging van start, en toen ik mijn twijfels uitte of ik ooit week 2 wel zou halen sprak mijn jongste dochter de wijze woorden: “als je niet aan week 1 begint kom je nooit in week 2…”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten